Ako vybrať vhodné bicie pre deti

20. 2. 2024

Pokiaľ dieťa od malička prejavuje záujem o rôzne zvuky a hudbu, je dôležité, aby rodičia tejto záľube venovali pozornosť. Mnohé batoľatá sa rada hrajú s rôznymi predmetmi, ale pokiaľ toto búchanie pretrváva aj v neskoršom veku, je čas zvážiť nákup nástroja, na ktorom sa môže dieťa ďalej rozvíjať a objavovať svoj hudobný talent. Na tieto účely sú detské bicie ideálnou voľbou. Ako ale vybrať tá správna?

Kúpa detských bicích: Návod pre rodičov
Rodičia sa často delia na dve skupiny, pokiaľ ide o nákup detských bicích. Jedna skupina sa snaží hneď na začiatku investovať do čo najkvalitnejšej sady, zatiaľ čo druhá skupina uspokojí čokoľvek, na čo sa dá búšiť. Rovnako ako v mnohých iných situáciách, aj tu platí pravidlo o zlatej strednej ceste.

Nie je nutné kupovať profesionálnu biciu súpravu pre malé dieťa. Nižšie uvádzame niekoľko parametrov, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere.

1. Veľkosť a ladenie
Dôležité je, aby sa detské bicie dali naladiť a zodpovedali veľkosťou a tvarom malému bubeníkovi. Je zásadné, aby súprava nebola ani príliš veľká, ani príliš malá, aby sa dieťa mohlo pohodlne učiť a rozvíjať svoje schopnosti.

2. Priestorové možnosti
Pri výbere bicej súpravy zvážte priestorové možnosti. Bicie sú hlučným nástrojom, preto je dôležité, aby zvuk neobťažoval susedov. Elektronické bicie súpravy sú skladnejšie a umožňujú pripojenie slúchadiel, čo môže byť vhodné, ak máte obmedzený priestor.

3. Cena
Cena bicích súprav sa pohybuje od 150 do 400 eur, pričom záleží na značke a kvalite súpravy. Vyberte si súpravu, ktorá spĺňa vaše potreby a rozpočet.

4. Pohodlie
Dbajte na to, aby veľkosť basového bubna (kopáka) a výška prechodov (toms) boli pre dieťa pohodlné. Hra na bicie by mala byť príjemná a nenamáhavá, aby dieťa mohlo hrať s radosťou.

5. Činely
Činely nepredstavujú nevyhnutnú súčasť detských bicích, ale ak sa rozhodnete ich pridať, zvážte menšie činely, ktoré lepšie zodpovedajú veľkosti súpravy a detským potrebám.

Odporúčané bicie súpravy pre deti
- Stagg TIMJR3-16B
Ideálna voľba pre deti vo veku 5 až 8 rokov. Obsahuje všetko potrebné, vrátane činelov, paličiek a ladiaceho kľúča.

- Stagg Tim Jr 5/16B
Obsahuje 5-dielnu biciu súpravu so všetkým príslušenstvom, vrátane stoličky a činelov. Skvelá voľba pre mladých začiatočníkov.

- DDRUM D1 Jr 5-Piece Complete Drum Kit
Jedna z najlepších sád pre mladých bubeníkov. Obsahuje všetko vybavenie v kvalitnom prevedení.

Príslušenstvo
Okrem samotnej súpravy nezabudnite na metronóm a ochranné slúchadlá pre deti. Tiež si kúpte náhradné paličky, aby hravému bubeníkovi neustále nechýbali.

Ako sa naučiť hrať na bicích?
Pokiaľ vážne uvažujete o hudobnom vzdelaní vášho dieťaťa, môžete ho zapísať do hudobnej školy. Avšak môžete sa tiež s dieťaťom učiť základy hry na bicie doma, pretože existuje mnoho online zdrojov a kurzov, ktoré môžu pomôcť začiatočníkom.

Bicie kurzy na Zóne umenia